Presentaties en lezingen

Regelmatig geef ik presentaties en lezingen over verschillende onderwerpen. Op dit moment geef ik lezingen over het bouwen van een sterk werkgeversmerk.

Grote opgaven voor de branche

Er moet de komende jaren ontzettend veel verduurzaamd, gebouwd en onderhouden worden. Een mooie uitdaging voor alle installateurs in Nederland.

Er is alleen wel een probleem: het tekort aan (technische) vakspecialisten in de branche is nijpend. Door andere bouwwijzen en technologische ontwikkelingen zijn bovendien steeds meer nieuwe specialismen nodig en door vergrijzing is er veel vraag naar jong talent dat de branche niet altijd weet te vinden.

Bedrijven staan voor een enorme wervingsopgave én de opgave om de mensen die fantastisch werk leveren binnen te houden. Dat roept de vraag op: hoe doe je dat?

Bouwen aan een sterk werkgeversmerk

Want enkel een vacature delen als je een nieuwe medewerker zoekt, zelfs al doe je dat via alle denkbare kanalen, voldoet bij lange na niet meer om talentvolle medewerkers te vinden. En een mooi salaris bieden is allang niet meer genoeg om goede medewerkers aan je te binden.

Het gaat tegenwoordig om een geheel van waar je voor gaat en staat als bedrijf, je cultuur, je werksfeer, je arbeidsomstandigheden, de autonomie en doorontwikkelingsmogelijkheden die je medewerkers biedt. De mate waarin je medewerkers betrekt bij je bedrijf én hoe je dat alles continu intern en extern laadt met een heldere, onderscheidende boodschap. Bouwen aan een sterk werkgeversmerk dus.

Lezing én boek 

Hoe doe je dat, bouwen aan een sterk werkgeversmerk? In deze lezing neem ik de deelnemers hier stap voor stap in mee. Daarbij laat ik veel sprekende voorbeelden zien van zowel grote als kleine bedrijven uit de bouw- en techniekbranche. Elke lezing wordt zoveel mogelijk op maat gemaakt. Het liefst met voorbeelden van bedrijven uit de zaal.

Uiteraard is het mogelijk om alle deelnemers een exemplaar van het boek Bouwen aan een sterk werkgeversmerk mee naar huis te geven.

contact
met mij?

Heb ik je interesse gewekt? Of wil je meer weten?

Neem gerust contact met mij op of bel mij op telefoonnummer 06-45150577.